Home Fotonieuws Misdaad Zakelijk Sport

Bouw van twee appartementen in Burgum kan los
donderdag 18 oktober 2018 Burgum

De gemeenteraad van Tytsjerksteradiel gaat met 'een gevoel van ongemak' akkoord met de bouw van twee appartementen op het pand (voormalige apotheek) van ondernemer Scherjon aan de Bulthuissingel 12 in Burgum. Het bestemmingsplan voor het wijzigen van de bestemming (en ontwerp-plan) lag in de zomer al ter inzage en de omwonenden hadden deze bekendmaking gemist. Deze werd gepubliceerd in de lokale krant Weekblad Actief. Er waren zodoende bij de gemeente geen zienswijzen op het plan binnengekomen.

Buurt maakte te laat bezwaar
Tijdens de raadsvergadering werd er door een buurtbewoonster ingesproken. Ze gaf toe dat zij en haar buurtbewoners verzuimd hadden om bezwaar te maken omdat ze de bekendmaking niet hadden gezien. De buurt vreest problemen met lichtinval, privacy en waardedaling van hun woning. Ook eigenaar Scherjon sprak in. Hij liet weten dat het gebouw ongeveer zes meter hoog zal worden. Hij had de buren niet geïnformeerd omdat hij eerst wilde kijken of het überhaupt mogelijk is om te gaan verbouwen.

De heer Hooijenga (ChristenUnie) sprak zijn twijfel uit om nu al een besluit te nemen. Vanwege het 'late' bezwaar uit de buurt wilde hij graag in gesprek met de buurtbewoners. Ook de heer Van der Hoef (PvdA) kon zich daarin vinden. Om alles in goede banen te leiden, besloot burgemeester Gebben om voor 10 minuten te schorsen.

Na de schorsing liet Hooijenga weten dat hij nu op de hoogte is van de drie maanden termijn die van toepassing is. Dat betekent dat er een besluit moet volgen. "Wy betreure it bot dat wy neat heard ha oer de beswieren. Dat soarchet foar in lêstiche posysje." Hij kwam (namens hele raad) tot de conclusie dat er wel een besluit moest vallen. Hij deed wel een verzoek aan eigenaar Scherjon om in gesprek te gaan met de buurtbewoners.

De heer Van der Hoef (PvdA) reageerde als volgend: "De schorsing heeft helderheid gebracht maar het ongemak is niet weggenomen. We kunnen niet anders dan er concreet over besluiten."

Uiteindelijk ging de gemeenteraad unaniem akkoord met de wijziging van het bestemmingsplan.

De realisatie van de twee appartementen op het pand paste niet binnen het kader van het ter plaatse geldende bestemmingsplan 'Burgum 2016'. Omdat het pand in een gebied staat met gemengde functies (maatschappelijk, zorg, onderwijs) is de uitbreiding voor de gemeente aanvaardbaar.


[ Eerste stemmers naar de stembureaus
]
[ Hennepolie aangetroffen in woning van raadslid
]
[ Klapband: auto in sloot beland langs Wâldwei
]
[ Sieraden, geld en iPads gestolen in Drachten
]
[ Witte VW Polo gestolen in Drachten
]
[ Drankrijder wacht al 2,5 jaar op rechtszaak
]
[ M├╗neinster opgepakt in onderzoek naar drugshandel
]
[ Rechter: 'Voor zelfde geld rijdt u tegen een boom'
]
[ Wietgeur verraadt THC gebruik Grouster
]
[ Auto in de sloot op de Humaldawei in Ee
]
[ Wâlterswâldster (23) zit dronken achter stuur
]
[ Caf├ę Prins mag deuren weer openen
]
[ Burgemeester sluit drugspand in Harkema
]
[ Auto over de kop op de A7: bestuurder vlucht
]
[ Jan Ketelaar krijgt de Gratama uitgereikt
]
[ Verwoestende brandschade bij daglicht in Niawier
]
[ Inbreker opgepakt in jachthaven in Burgum
]
[ Man botst op boom na feestje van 'blokkeerfriezen'
]
[ Brandweerman Remko Rekker koninklijk onderscheiden
]
[ We wolle ├║s klaai werom in Blije
]


© WaldNet